Intervju med tidligere elev Hans Martin Løvik

Hans Martin er 26 år og er fra Daugstad i Vestnes kommune. I dag bor og jobber han i Oslo som serviceingeniør. Etter 2 år på videregående tok han 2 fagbrev før han fortsatte utdanning på fagskole.

Skriv ut
Hvorfor valgte du å søke deg til Gjermundnes vgs?

-Jeg startet på Gjermundnes Vgs på grunn av det sosiale, da det var flere venner som skulle gå der. Tip-utdanningen passet perfekt for meg som var litt skolelei, for her ble det mer praktisk enn teoretisk. 

Hva var fint med å være elev ved Gjermundnes vgs?

-Det fine med å være elev på Gjermundnes var friheten, ansvar for egen læring og få bruke kreativiteten på en praktisk måte. Flott beliggenhet og nydelig utsikt!

Hva er det viktigste av kunnskap/ferdigheter du har tatt med deg fra teknikk og industriell produksjon inn i utdanning/arbeid/fritid?

-De viktigste ferdigheter jeg lærte var sveising og Pytagoras læresetning, som jeg har hatt masse bruk for i senere tid. 

Hvor fikk du vite om Gjermundnes vgs sine studietilbud?

-Det var lærerne på ungdomsskolen som anbefalte Gjermundnes vgs, Vestnes er en båtbyggerkommune, så man er ganske sikra jobb om man kan å skru. Bestefaren min er et forbilde og eide et sveiseverksted for mange år siden. Så det var ganske naturlig at jeg også ville lære å sveise. 

Hva slags utdanning har du valgt etter at du var elev ved Gjermundnes vgs.?

-Etter vg1 og vg2 Teknikk- og industriell produksjon på Gjermundnes vgs fikk jeg praksisplass hos AAS Mek. Verksted AS, som også ville gi meg lærlingplass. I løpet av lærlingperioden tok jeg 2 fagbrev, både som industrirørlegger og industrimekaniker. Etter endt lærlingperiode tok jeg videreutdanning på fagskole, der jeg gjennomførte to år med Maskinteknikk.

Hva slags yrke har du nå?

-Jeg jobber som serviceingeniør hos Progress Ingeniørfirma AS i Oslo

Hva er ditt beste minne fra tiden som elev ved Gjermundnes vgs?

-Det beste minnet fra videregående er de artige prosjektene vi lagde på verkstedet og samholdet i klassen